Η εορτή της Δέσποινας του κόσμου στην Ι.Μ. Κιλκισίου

Η εορτή της Δέσποινας του κόσμου στην Ι.Μ. Κιλκισίου
Σήμερα γιορτάζει η Ορθοδοξία! Σήμερα γιορτάζει η Ελλάδα μας! Με μεγαλοπρέπεια και με πάνδημη τη συμμετοχή των Κιλκισιωτών εορτάστηκε σήμερα η κορυφαία εορτή της Κοιμήσεως και της εις τους ουρανούς μεταστάσεως της ενδόξου Υπερευλογημένης Θεοτόκου, της Μάνας Παναγίας, προστάτιδας του Γένους μας στον περικαλλή πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της πόλεως του Κιλκίς.
Της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πλαισιούμενος από τον εφημέριο Αρχιμανδρίτη π. Νικόλαο Ταλζιγιέ, τον πρωτοπρεσβύτερο π. Ευστάθιο Κοντοζίδη και τους Ιεροδιακόνους, παρουσία εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας και των Σωμάτων ασφαλείας.
Για το Ιερό Πρόσωπο της Παναγίας, την γέφυρα ενώσεως του ουρανού και της γης, την αγνή και αγιοτέρα μορφή της μίλησε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος να ευλογεί, να πρεσβεύει στον Υιό και Σωτήρα μας και να σκέπει το γένος και το Έθνος μας προκειμένου να αντέξει τις δυσκολίες και να βγει αλώβητο και νικηφόρο. 
Στις λατρευτικές εκδηλώσεις συμμετείχαν οι Βουλευτές του Νομού κ. Γεώργιος Γεωργαντάς και Χρήστος Χατζησάββας, ο αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Δήμαρχος Κιλκίς κ. Δημήτριος Σισμανίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητήριου κ. Παύλος Τονικίδης, εκπρόσωποι του Στρατού, της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής, κ.α. ενώ προ της απολύσεως ο εφημέριος του εορτάζοντος Ιερού Ναού Αρχιμανδρίτης Νικόλαος Ταλζιγιέ ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στον λαμπρό εορτασμό της Κοιμήσεως και μεταστάσεως της Θεοτόκου.