Γιορτή λήξης κατηχητικών I. Μητροπόλεως Κιλκισίου

Γιορτή λήξης κατηχητικών I. Μητροπόλεως Κιλκισίου

Με αισθήματα πνευματικής χαράς και με την ευλογία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου 18 Ιουνίου 2016, στο Πνευματικό Κέντρο της Μητροπόλεως εορταστική εκδήλωση για τη λήξη των κατηχητικών της χρονιάς 2015-16.
Η γιορτή, την οποία παρακολούθησαν ο Σεβασμιώτατος, ιερείς της πόλης, γονείς και φίλοι των παιδιών των κατηχητικώΝ, είχε πολλή ζωντάνια και κέφι, εμπλουτισμένη με σκετς, τραγούδια και διαφάνειες, τόσο από την κατηχητική χρονιά που πέρασε, όσο και από τη ζωή και τις υποθήκες τριών συγχρόνων αγίων που παρουσιάστηκαν ως κύριο πνευματικό θέμα της γιορτής: του Αγίου Νεκταρίου, της Αγίας Σοφίας της Κλεισούρας και του Αγίου Λουκά του νέου, Αρχιεπισκόπου Κριμαίας.
Οι κατηχητές των παιδιών υπογράμμισαν πως «…στις μέρες μας γινόμαστε μάρτυρες μιας συνεχώς αυξανόμενης αποχριστιανοποίησης του δημόσιου σχολείου και μιας βίαιης εκρίζωσης μέσα από αυτό της αγνότητας, της τιμής των ηρώων και των αγίων, καθώς και της αγάπης για την πατρίδα. Αυτό ακριβώς το τεράστιο κενό, όχι μόνο της εκπαίδευσης, αλλά και της κοινωνίας, καλύπτει το κατηχητικό σχολείο και για το λόγο αυτό, η ανταπόκριση των αγωνιζομένων παιδιών και των οικογενειών τους σε όλη την κατηχητική μας προσπάθεια υπήρξε εκπληκτική…»
Τη γιορτή έκλεισε με την πνευματική του σφραγίδα ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς τονίζοντας μεταξύ άλλων πως το Άγιο Πνεύμα, ο Παράκλητος της Πεντηκοστής κατοικεί και αναπαύεται μόνο σε καθαρές και αγνές ψυχές και τέτοιες ευχήθηκε να είναι οι ψυχές όλων, παιδιών και μεγάλων. Επίσης καρπός της παρουσίας του Αγίου Πνεύματος είναι και η ενότητα του πληρώματος της Εκκλησίας, πράγμα που καταδείχθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο με την κοινή λήξη των κατηχητικών της πόλης του Κιλκίς. Τέλος, αφού συνεχάρη τα στελέχη και τα μέλη των κατηχητικών σχολείων, ευχήθηκε να επαναλαμβάνονται παρόμοιες γιορτές με μεγαλύτερη ακόμη επιτυχία.