Αρχιερατικός Εσπερινός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κ. Ποταμιάς

Αρχιερατικός Εσπερινός Αποστόλων Πέτρου και Παύλου κ. Ποταμιάς

Με μεγαλοπρέπεια και ιδιαίτερη λαμπρότητα εορτάστηκε η μνήμη των πρωτοκορυφαίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου στον ομώνυμο Ι. Ναό Κάτω Ποταμιάς Κιλκίς χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου ποιμενάρχου μας κ.κ. Εμμανουήλ παρουσία πλήθος Χριστιανών και κληρικών της περιοχής.
Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας αναφέρθηκε στο έργο των Αγίων Απόστολων που  ήσαν σκεύος θείας Χάριτος. Επεσήμανε ότι ο Απόστολος Πέτρος παρόλο που τρεις φορές αρνήθηκε τον Κύριο μας, έκανε πράξη αυτό που προμήνυσε ο καρδιογνώστης Χριστός  «Κἀγώ δε σοι λέγω ὅτι σύ εἶ ὁ Πέτρος, καί ἐπί ταύτῃ τῇ πέτρᾳ οἰκοδομήσω μου τήν ἐκκλησίαν, καί πύλαι ἅδου οὐ κατισχύσουσιν αὐτῆς». 
Ενώ για τον Απόστολο Παύλο τόνισε ότι υπήρξε  μεγάλος διώκτης των Χριστιανών αλλά λόγω της ταπείνωσης και της μετάνοιας του έγινε ο Μέγας κήρυκας του Χριστού και ο πρώτος μετά τον Έναν.
Τέλος προέτρεψε τους πιστούς να γίνουν μιμητές των Αγίων Απόστολων Πέτρου και Παύλου οι οποίοι υπήρξαν οι ακρογωνιαίοι λίθοι πάνω στους οποίους οικοδομήθηκε η εκκλησία του Χριστού μας.