Αιτήσεις για το Επιχ. Πρόγραμμα επιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής

Αιτήσεις για το Επιχ. Πρόγραμμα επιτιστικής και βασικής υλικής συνδρομής

ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ  ΔΥΝΗΤΙΚΑ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ  ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ  «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗΣ ΥΛΙΚΗΣ ΣΥΝΔΡΟΜΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEAD)»
 
Παρατείνεται έως την Τετάρτη 26 Αυγούστου η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων των ωφελουμένων στο επιχειρησιακό πρόγραμμα ''Επισιτιστική και βασική υλική συνδρομή για το Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους απόρους (ΤΕΒΑ/ FEAD)'' που υλοποιεί το υπ. Εργασίας – Κοινωνικής Ασφάλισης & Κοινωνικής Αλληλεγγύης με τη χρηματοδότηση του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (Τ.Ε.Β.Α.) και με την υποστηρικτική συνδρομή της Περιφερειακής Ενότητας Κιλκίς και του Δήμου Κιλκίς (Αντιδημαρχία Κοινωνικής Πρόνοιας, Πολιτισμού, Δόμησης και Διαφάνειας και ΚΔΕΚ).
Οι ωφελούμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση:
-        στην Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Κιλκίς (Κ.Δ.Ε.Κ.) που στεγάζεται στο Δημαρχείο Κιλκίς (Γ. Καπέτα 17) κάθε Τρίτη και Τετάρτη από τις 9:00 έως τις 14:00
(αρμόδια υπάλληλος Ε. Ντάνη)
-         στη Διεύθυνση Κοινωνικής Προστασίας του Δήμου Κιλκίς – οδός Θεσσαλονίκης 5, κάθε Πέμπτη και Παρασκευή από τις 9:00 έως τις 14:00 (αρμόδιοι υπάλληλοι Μ. Καρατάντση, Α. Χριστοδούλου, Χ. Παρχαρίδης)
Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσουν είναι:
-        εκκαθαριστικό φορολογικού έτους 2014
-        Ε1 φορολογικού έτους 2014
-        Α.Μ.Κ.Α.
-        αστυνομική ταυτότητα
-        ΕΤΑΚ (ΕΝΦΙΑ 2014) εάν υπάρχει ακίνητη περιουσία
-        κωδικούς πρόσβασης στο TAXIS
Ωφελούμενοι του προγράμματος θεωρούνται:
1.    Ενήλικα φυσικά πρόσωπα (άγαμα, διαζευγμένα, σε διάσταση ή χηρεία)
2.    Οικογένεια φυσικών προσώπων (ένα έγγαμο ζευγάρι ή ζευγάρι με σύμφωνο συμβίωσης με ή χωρίς εξαρτώμενα μέλη).
3.    Εξαρτώμενα μέλη θεωρούνται: α. Άγαμα τέκνα (ανήλικα, ενήλικα έως 25 ετών που φοιτούν σε σχολές, ενήλικα έως 25 ετών, εγγεγραμμένα στα μητρώα του Ο.Α.Ε.Δ. ή υπηρετούν τη στρατιωτική θητεία β. φυσικά πρόσωπα με ποσοστό αναπηρίας 67% εφόσον είναι άγαμα, διαζευγμένα ή σε χηρεία (τέκνα, αδελφοί και αδελφές ενός εκ των δύο συζύγων) γ. ανιόντες δ. ανήλικα που στερούνται και των δύο φυσικών γονέων.
4.    Άστεγοι. 
Τα εισοδηματικά κριτήρια που έχουν τεθεί από το επιχειρησιακό πρόγραμμα είναι 3.000ευρώ ετησίως για μεμονωμένα άτομα και 4.500 ετησίως για ζευγάρι προσαυξανόμενο κατά 1.500 ευρώ για κάθε ενήλικο εξαρτώμενο μέλος και 900 ευρώ για κάθε ανήλικο εξαρτώμενο μέλος. 
 
 
 
ΣΗΜΕΙΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗΣ:
      
ΔΗΜΟΣ ΚΙΛΚΙΣ:
·     Αρμόδιος: Μ.Καρατάντση, Α.Χριστοδούλου, Χ.Παρχαρίδης
23413 52283
 
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΗ ΠΟΛΥΑΝΗΣ ΚΑΙ ΚΙΛΚΙΣΙΟΥ:
·         Αρμόδιος: Δημοσθένης Κουσκούκης 
23410 22248
 
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ 
 
 
1.ΑΦΜ
2.ΑΜΚΑ
3.ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
4.ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΒΑΣΗ ΣΤΟ TAXIS