Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά

Αγιασμός για τη νέα σχολική χρονιά
Τον καθιερωμένο αγιασμό επ' ευκαιρία της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ, σήμερα, Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου 2017. Ο Σεβασμιώτατος, πλαισιούμενος από Ιερείς της πόλεως, αρχικώς τέλεσε τον αγιασμό στο 2ο Γυμνάσιο και 2ο Γενικό Λύκειο, εν συνεχεία στο 4ο Δημοτικό Σχολείο, ακολούθως στο 1ο Γενικό Λύκειο  και τέλος 3ο και 7 Δημοτικό Σχολείο καθώς και στο 3ο και 10 Νηπιαγωγείο.
Στις Ιερές Ακολουθίες εκτός των άλλων παρέστησαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κιλκίς κ. Ανδρέας Βεργίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Δημήτρης Κυριακίδης, η Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Κιλκίς κα. Μαρία Τσοπούλου, ο Προϊστάμενος της Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης κ. Αριστείδης Παπαδόπουλος, εκπρόσωποι της Περιφερειακής και Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, κ.α.
Με πατρικές νουθεσίες και ευχές ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε όλα τα παιδιά στα Σχολεία, ενθαρρύνοντας και ενισχύοντας την προσπάθεια τους για απόκτηση γνώσεων, σοφίας και σύνεσης. Τους προέτρεψε να αγωνίζονται με πίστη και θέληση, να κρατούν ψηλά την αξιοπρέπεια τους και να υπερασπίζονται την αξία της προσωπικότητάς τους σε μια εποχή που κυριαρχεί η ισοπέδωση των πνευματικών αξιών και των ιδανικών. Τέλος ευχήθηκε σε όλους, στην εκπαιδευτική και μαθητική κοινότητα, να έχουν κατ' άμφω ψυχική και σωματική υγεία για καλά αποτελέσματα στην όμορφη και δημιουργική προσπάθεια που ξεκινούν.