Ένας ακόμη Κιλκισιώτης χειροτονήθηκε Διάκονος (ΦΩΤΟ)

Ένας ακόμη Κιλκισιώτης χειροτονήθηκε Διάκονος (ΦΩΤΟ)

Με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια και κατάνυξη τελέστηκε στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κιλκίς, σήμερα Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2018, η εις Διάκονον χειροτονία του Μοναχού π. Φιλοθέου Τσαμπαζάκη, πτυχιούχου Λογιστικής και Διπλωματούχου της Βυζαντινής Μουσικής, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πολυανής και Κιλκισίου κ. Εμμανουήλ.
Ο νέος Διάκονος είναι γέννημα θρέμμα του Κιλκίς, κατάγεται από το Ν. Γυναικόκαστρο, και με το Μυστήριο της Ιεροσύνης ενδυναμώνεται η παράδοση των τελευταίων ετών να χειροτονούνται Κληρικοί από την Ιερά Μητρόπολη της Μακεδονίας.
Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Στοβίων και Τοποτηρητής Στρωμνίτσης κ. Δαβίδ και συμμετείχαν οι Πανοσιολογιώτατοι Αρχιμανδρίτες π. Γαβριήλ Ασπρολούπος, Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ. Ιλίου, π. Επιφάνιος Θεοδωρίδης, Πρωτοσύγκελλός της Ι.Μ. Πολυανής, π. Επιφάνιος από την Ι.Μ. Παντοκράτορος Αγίου Όρους, π. Σάββας από την Σκήτη Αγίας Άννης Αγίου Όρους , π. Ευγένιος Ιωάννου, π. Νικόλαος Ταλζιγιέ, οι Πρωτοπρεσβύτεροι π. Κωνσταντίνος Κουτρής και π. Ευστάθιος Κοντοζίδης, οι Πρεσβύτεροι π. Χρήστος Πολυχρονίδης, π. Πολύκαρπος Κοντοζίδης, π. Ιωάννης Ευσταθιάδης και οι Ιεροδιάκονοι π. Βαρθολομαίος Τασιούλης, π. Νεκτάριος Ντέντας και π. Φίλιππος Καβατζικλής.
Ο Λαός του Κιλκίς με συγκίνηση μετείχε στο Ιερό Μυστήριο, καθώς, ο π. Φιλόθεος είναι γνωστός στην Πόλη και την ευρύτερη περιοχή του ακριτικού Κιλκίς.
Έχει υπηρετήσει στην πόλη του Κιλκίς τα κοινά μέσα από την ενασχόλησή του με τα Θρακικά Σωματεία, με το Τοπικό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Κιλκίς και με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Ο π. Φιλόθεος, πλέον, είναι Μοναχός στην υπό σύσταση Ιερά Μονή Αγίου Νεκταρίου Κιλκίς.
Χαρά και συγκίνηση ήταν τα συναισθήματα όλων όσων συμμετείχαν στην πνευματική εορτή της Υπαπαντής, αφού εκτός των άλλων, στο Ναό μεταφέρθηκαν προς προσκύνηση και τα Ιερά Λείψανα των Αγίων Νεοφανών Μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, τα οποία θα αναχωρήσουν αύριο από την πόλη του Κιλκίς.
Κατά την προσλαλιά του ο σεπτός Ποιμενάρχης του Κιλκίς παρετήρησε στον Διάκονο ότι κατά τη σημερινή ημέρα που χειροτονείται, η Εκκλησία μας γιορτάζει την Υπαπαντή του Κυρίου ημών Ιησού Χριστο, την τήρηση του Νόμου από την Υπεραγία Θεοτόκο, και τον ενίσχυσε με πατρικές και πνευματικές νουθεσίες.
Υπογράμμισε ότι η διακονία του στο Ιερό Θυσιαστήριο χρειάζεται να συνοδεύεται από φόβο, μετάνοια και υπακοή, υπακοή που σημαίνει θάψιμο του ατομικού θελήματος και τήρηση του θελήματος του Κυρίου μας.
Κλήρος και Λαός αναφώνησε το "Άξιος" και ευχήθηκε αναλόγως στον νεοχειροτονηθέντα π. Φιλόθεο για την αρχή της πορείας της διακονίας του στην Εκκλησία του Χριστού.
Πατήστε εδώ για το πλούσιο φωτογραφικό υλικό: